De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Verliezen landbouw verliezen kunnen oplopen tot PLN 30 mrd

Verliezen in de landbouwsector als gevolg van Polen’s aanhoudende droogte kunnen oplopen tot 20-30 miljard ZLOTY (5-7,5 miljard euro).

Hoofd van de Nationale Raad van Landbouw Kamers, Victor Neumann, zei op vrijdag dat veel boeren de omvang van de gevolgen nog moesten rapporteren en nog niet zijn opgenomen in de berekeningen van de regering. Neumann zei de eerste schatting is ca. 1 miljard ZLOTY.

“Landbouwproductie in Polen is meer dan PLN 100 miljard waard. Dus als er een daling van de productie is tussen de 20-30 procent, kunnen de landbouw verliezen tot ongeveer PLN 20-30 miljard oplopen”vertelde Neumann een persconferentie in Warschau op vrijdag.

De Poolse regering heeft toegezegd dat PLN 488 miljoen zal worden toegekend aan landbouwers wiens gewassen door de droogte zijn getroffen. De Poolse landbouw minister Marek Sawicki zei, vergoeding zal verstrekt worden aan boeren waarvan het verlies groter is dan 30% van hun gemiddeld inkomen berekend over de laatste drie jaar.

Meer dan een miljoen hectare gewassen hebben geleden als gevolg van de droogte, met verliezen die ten minste 100.000 boerderijen raken.

The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl