De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Russische media richt zich op president Duda’s NAVO oproep

Russische media richtte zich op president Duda’s opmerkingen in zijn inaugurele rede op donderdag, over de noodzaak de NAVO-aanwezigheid in Polen te vergroten.

Het kanaal NTV zond een clip uit van de toespraak verwijzend naar de NAVO, en de citaten werden aangehaald door het persbureau RIA Novosti.

“We moeten meer garanties hebben van de NAVO,” zei de inkomende president op donderdag.

“Niet alleen aan ons Polen, maar voor het hele van Midden- en Oost Europa, die in een moeilijke geopolitieke situatie is op dit moment, zoals u weet.”

“We hebben een grotere aanwezigheid van de NAVO nodig – in dit deel van Europa, en ook in ons land.”

Radiostation Echo van Moskou, die wordt beschouwd als een van de meest onafhankelijke media in Rusland, reflecteerde dat “voor het moment, niet worden verwacht dat er een merkbare verbetering van de Pools-Russische betrekkingen zal komen.”

De twee landen zijn op gespannen voet geraakt over de Oekraïnse crisis, met een reeks van sancties en contra sancties.

Ondertussen, juichte Duitse krant Frankfurter Allgemeine Zeitung Duda’s oproep voor een grotere NAVO-aanwezigheid in Polen toe.

“Ongeacht hoe wij het programma van de nieuwe Poolse president evalueren, in één opzicht is het moeilijk om het niet met hem eens te zijn: Polen en andere Midden- en Oost-Europese landen hebben goede reden om zich bedreigd te voelen door Rusland,” reageerde de FAZ.

“Het goed zou zijn als de NAVO niet alleen deze bezorgdheid serieus behandelde, maar in plaats daarvan een redelijk aantal praktische stappen zou zetten om Rusland te stoppen van verdere politieke of zelfs militaire avonturen.”

Bron: PAP/Gazeta Wyborcza

The News.pl (Englisch version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl