De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Polen verdrijft Rusland als Bulgarije’s jet serviceverlener

Polen zal na de ondertekening van een overeenkomst afgelopen vrijdag Bulgarije’s MiG-29 straaljagers onderhouden.
MiG-29

Bulgaarse MiG-29 met een paar R-27R (AA-10 Alamo) raketten – auteur Krasimir Grozev/ CC BY-SA 3.0

Bulgarije, een van Moskou’s naaste bondgenoten tijdens de koude oorlog, heeft een contract met Rusland om de straaljagers te onderhouden, dat contract verloopt echter volgende maand.

De Bulgaarse minister van defensie Nikolay Nenchev zei dat NAVO-bondgenoot Polen de straaljagers uit het Sovjet tijdperk tegen lagere kosten zou herstellen.

“Ik ben ervan overtuigd dat wij een historische stap maken,” zei Nenchev op de ondertekeningsceremonie ook bijgewoond door de Poolse minister van defensie Tomasz Siemoniak.

Polen zal de motoren en andere delen van drie van Bulgarije’s vergrijsde straaljagers tegen midden 2016 repareren en nog eens drie andere vliegtuigen tegen het einde van volgend jaar.

Alle NAVOleden moeten ten minste één strijdvaardig squadron van 12 vliegtuigen tot hun beschikking hebben. Bulgarije, die in 2004 tot het Bondgenootschap is toegetreden, heeft slechts vier werkende MiG-29 ‘s.

“Wij zullen in staat zijn ons luchtruim te verdedigen en met onze eigen middelen tegen het midden van volgend jaar,” zei Nenchev.

Bulgarije en Polen hebben beide krachten gebundeld in economische sancties van de Europese Unie tegen Rusland. Beide behoren tot zes voormalige Oostblok landen waar nieuwe commando eenheden werden opgericht bemand met nationale en NAVO-militairen in een reactie op de Oekraïne crisis. (jh)

Bron: Reuters

The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl