De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Polen dreigen VK met staking actie

Poolse arbeiders in het Verenigd Koninkrijk overwegen naar verluidt een eendaagse staking op 20 augustus.
Staking

Skyline van de stad Londen – auteur kloniwotski / CC–AS–BY-2.0

De krant Daily Telegraph meldt dat een internet gevoerde campagne ondersteund door de Super Express Poolse krant in het Verenigd Koninkrijk een onofficiële staking wil uitroepen “om aan te tonen datPolen waarde hebben voor de Britse economie.”

De Britse bouw, voedsel en gezondheidszorg sectoren zouden het hardst getroffen worden en aanhangers van het plan roepen andere groepen van migrerende werknemers op zich bij hen te voegen.

Online polling suggereert dat de steun sterk zou kunnen zijn, noteert de Telegraaf.

Het idee kwam naar verluidt van een post op een Poolse expat internetforum door een Brits gevestigde Poolse, gefrustreerd door de anti-immigrant retoriek in het Verenigd Koninkrijk.

“Eenmaal in Amerika in de jaren tachtig gingen immigranten voor slechts een dag niet aan het werk,” schreef ze. “Het resultaat? Het stopte alles: de metro, de communicatie, de cafés. En het stopte het kreunen en steunen. Misschien is het nu tijd voor ons.”

Tomasz Kowalski, redacteur van de Poolse Express een VK gevestigde Poolstalige nieuws en communautaire website, vertelde “Ik denk dat het een goed idee is,” aan de Telegraaf. “Het gaat niet om woede, het is gewoon een manier om de mensen in het Verenigd Koninkrijk te laten zien dat immigranten een belangrijk onderdeel van Groot-Brittannië zijn.”

Een online opiniepeiling op de website van Poolse Express toonde aan dat 70 procent van de ondervraagden een staking begunstigde, terwijl slechts 20 procent het als een slecht idee beschouwd.

Ongeveer 500.000 Polen zijn geregistreerd als wonende in het Verenigd Koninkrijk, met de werkelijke aantal dat gedacht wordt hoger te zijn.

Sinds de toetreding van Polen tot de EU, in 2004, heeft het Verenigd Koninkrijk een grote toestroom van immigranten uit het land gezien, alsmede uit de Baltische Staten en andere Midden- en Oost-Europese landen. De Britse regering heeft voorgesteld toegang voor immigranten tot sociale uitkeringen in het Verenigd Koninkrijk te beteugelen, onder andere maatregelen die de welzijn wetgeving zou verlichten.

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl