De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Poetin’s voedsel verbrandingscampagne begint met Poolse import

Op de eerste gedenkdag van het embargo op de invoer van voedsel uit het westen richting Rusland, is president Vladimir Putin’s campagne honderden tonnen gesmokkeldvoedsel te vernietigen begonnen met vrachtwagenladingen uit Polen.

Moskou verbood vorig jaar de invoer van veel Westers eten als vergelding voor sancties door de VS en de EU tijdens de confrontatie over Oekraïne.

Poetin’s besluit om het voedsel te vernietigd trad op donderdag in werking. Het geeft niet aan welke methoden die gebruikt moeten worden, maar zegt dat het proces moet worden uitgevoerd “met alle middelen” en gefilmd, blijkbaar om te voorkomen dat corrupte ambtenaren zichzelf bevoorraden.

Het verbod, momenteel van kracht tot en met 5 augustus 2016, dekt een breed scala van import met inbegrip van varkensvlees, rundvlees, gevogelte, vis en zeevruchten, melk en zuivelproducten, groenten, fruit en noten.

De Russische televisie toonde op donderdag een kleine berg illegaal ingevoerde Europese kaas waar met bulldozer overheen gereden werd, en werknemers die dozen met Europees gezouten vlees in een verbrandingsinstallatie gooide.

De Russische plannen voor de massale vernietiging van illegaal ingevoerd Westers eten hebben tot verontwaardiging geleid in een land waar de armoede aantallen hoog zijn.

Ongeveer 267.000 mensen hebben een online petitie gesteund op Change.org, een petitie-hosting website, president Vladimir Putin oproepend de beschikking in te trekken en het voedsel te overhandigen aan mensen in nood.

De sancties hebben geleid tot een stijging van de voedselprijzen in Rusland en jaarlijkse voedselprijsinflatie staat op meer dan 20 procent.

The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl