De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Min. Sawicki doet beroep op Rusland voedselverbranding te stoppen

De minister van landbouw Marek Sawicki heeft de Russische President Vladimir Putin opgeroepen, de vernietiging van Poolse levensmiddelenimport, in beslag genomen aan de Russische grens, een halt toe te roepen.

“Ik wil een beroep doen op President Putin, opdat hij niet loopt in de voetsporen van zijn voorgangers van de Sovjet-Unie, met name uit de jaren 1930, en geen voedsel vernietigd. De Russen heden hebben dit voedsel nodig en in onze Slavische traditie, wordt de vernietiging van het brood beschouwd als een zeer ernstige zonde, zei de minister vrijdag op een persconferentie. Met sprekend over ‘voorgangers’, verwees Sawicki naar de jaren 1930 toen honger in Oekraïne die opzettelijk was veroorzaakt op bevel van Stalin de vernietiging betrof van graan die door de landbouwers verborgen was geweest voor de autoriteiten.

Op donderdag begon Rusland zich te ontdoen van in beslag genomen voedsel als onderdeel van een campagne om illegale smokkel van voedsel naar Rusland te ontmoedigen.

Op de eerste gedenkdag van het embargo op voedsel uit het westen geïmporteerd naar Rusland, begon President Putin’s campagne honderden tonnen gesmokkeld voedsel te vernietigen beginnend met zendingen uit Polen.

De Russische minister van landbouw Alexander Tkachev vertelde de televisiezender Rossija 24 dat 28 ton appels en tomaten uit Polen verbrand was.

Ondanks het embargo stoppen de grenswachters vaak grote hoeveelheden vlees, kaas, fruit, groenten en andere producten waarvan de invoer verboden is.

In Smoleńsk werden 55 ton nectarines, perziken en tomaten, geïmporteerd naar Rusland met behulp van vervalste documenten vernietigd en in Belgorod werd negen ton kaas van onbekende oorsprong vernietigd.

Moskou verbood vorig jaar de import van Westers voedsel in vergelding voor sancties door de VS en de EU tijdens de confrontatie in Oekraïne.

Poetin’s besluit om het voedsel te vernietigen traf afgelopen donderdag in werking. Het verbod, momenteel in plaats tot en met 5 augustus, 2016, dekt een breed scala van de import met inbegrip van varkensvlees, rundvlees, gevogelte, vis en zeevruchten, melk en zuivelproducten, groenten, fruit en noten.

The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl