De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Kasteel Książ gastheer fascinerend Festival van Geheimen

Het ontdekken van de mysteries van de Dolnyśląśki bergen en opleidingen om parachutist te worden zijn twee van de dingen die in augustus ervaren kunnen worden op het Festival van Geheimen.
Kasteel Książ

Kasteel Książ in Wałbrzych – auteur Barbara Maliszewska / CC BY-SA 3.0 pl

Het festival, dat op Kasteel Książ in de buurt van Wałbrzych in zuidwest Polen plaatsvindt, is de derde van zijn soort.

Het idee van het festival werd bedacht en wordt gerund door de auteur en journaliste Joanna Lamparska, die zegt dat de geheimen van de regio in zuidwesten Polen het een zeer rijk programma maken.

“Tot op vandaag zijn er veel geheimen rond de locaties van Ślęża en Radunia vooral verbonden met de Tweede Wereldoorlog. We proberen om te evalueren wat legende is en wat meer kans heeft om gebeurd te zijn,” vertelde Lamparska aan PAP Life.

Het festival zal ook een ontmoeting omvatten met Jerzy Cera, die de bezoekers van de zoektocht naar schatten vertelt en enkele van de geheimen van de lokale heuvels ontvouwt. “Jerzy Cera keek in deze zaken en zegt dat er een theorie is ontstaan dat in deze heuvels een laboratorium was waarin werk werd uitgevoerd [door de nazi’s] aan een atoombom,” zegt Lamparska.

Het zal ook mogelijk zijn om deel te nemen in praktische opleidingssessies voor de Cichociemni.

Cichociemni (“Donker en Stil”) waren elite special-operaties parachutisten van het Poolse leger in ballingschap, opgeleid in het Verenigd Koninkrijk tijdens de oorlog om in Nazi-bezet Polen te opereren.

Het derde Dolnyśląski Festival van geheimen (Dolnośląski Festiwal Tajemnic) vindt plaats van 14 tot 16 augustus in het kasteel Książ in de buurt van Wałbrzych.

Oorspronkelijk gebouwd in de 13e eeuw, is kasteel Książ, de derde grootste in Polen, en voor WWII bekend door de Duitse naam Fürstenstein, gelegen op een rots aan de zijde van de rivier de Pełcznica. Op een hoogte van 395m boven de zeespiegel is het vaak genoemd “de parel van Neder-Silezië,” [Perła Dolnego Śląska ].

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl