De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Geestelijken bieden verontschuldigingen aan, aan vertrekkende president

Een mis in Warschau markerend het einde van Bronisław Komorowski’s ambtstermijn als president bevatte tevens excuses gemaakt aan het vertrekkende staatshoofd voor bepaalde ‘ongerechtvaardigde’ kritiek tegen hem, met inbegrip van een vergelijking met Hitler.
Komorowski

Deel interieur Sint-Jozef van de Visitandinnen – auteur The boss / CC BY-SA 3.0

Pater Aleksander Seniuk haalde het nieuwe Testament aan in zijn afsluitende oratie in de Kerk van Sint-Jozef van de Visitandinnen.

“Vergeef alstublieft, ons en al degenen die niet weten wat ze doen,” zei hij met betrekking tot de verschillende opmerkingen door bepaalde geestelijken.

Later, vertelde pater Kazimierz Sowa, die ook aanwezig was tijdens de mis, de nationale omroep TVP dat “er is niet zoiets als een unanieme mening van het episcopaat betreffende Bronisław Komorowski.”

Komorowski

Interieur Sint-Jozef van de Visitandinnen – auteur The boss / CC BY-SA 3.0

Hij benadrukte dat “president Komorowski is iemand bij wie de kerk in het krijt staat, zowel met betrekking tot de jaren tachtig en in de jaren van vrijheid,” een verwijzing naar de rol van het vertrekkende staatshoofd in de solidariteit beweging.

Komorowski is heftig bekritiseerd door vele geestelijken, meest recent ten aanzien van IVF wetgeving, die de vertrekkende president in juli ondertekende.

Het Katholieke radiostation Radio Maryja vergeleek Komorowski met Adolf Hitler.

“We hadden een diepe drang om hem te vertellen dat het niet juist is om iemand te vergelijken met Hitler,” zei pater Sowa. (nh)

Bron: KAI/TVP

The News.pl (English version)

All photos and texts on this website are copyrighted.
Unauthorized use without permission of the Author or Administrator, will be punished by international law
Copyright © 2004 - 2018 All Rights Reserved Polenforum.nl