Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Ex-nuntius Wesołowski beschuldigd van pedofilie gestorven

Vroegere pauselijke nuntius Józef Wesołowski, beschuldigd van pedofilie, is dood gevonden in het Vaticaan. Volgens de artsen van het Vaticaan zou de 67-jarige Wesołowski een natuurlijke dood zijn gestorven.

De in Polen geboren Wesołowski wachtte op de hervatting van een proces waarin hij beschuldigd werd van pedofilie.

De 67 jarige was de hoogste voormalige hoogwaardigheidsbekleder van de rooms-katholieke kerk die werd beschuldigd van pedofilie.

Kort voordat het proces van start zou gaan op 10 juli werd Wesołowski in intensieve zorg opgenomen maar werd na een paar dagen weer ontslagen.

Het schandaal werd geassocieerd met pedofilie beschuldigingen die aan het begin van september 2013 uitbraken in het Vaticaan.

In augustus werd Wesołowski uit zijn ambt van apostolisch nuntius in de Dominicaanse Republiek ontslagen, een post die hij gedurende vijf jaar bekleedde na een lange diplomatieke carrière in veel landen over de hele wereld.

Het besluit over zijn onmiddellijke ontslag was genomen door paus Francis, nadat de vertegenwoordigers van de kerk in de Dominicaanse Republiek het Vaticaan op de hoogte brachten van de vermeende overtredingen.

Naar verluidt had Wesołowski minderjarigen gedwongen tot seksuele handelingen, en zijn computer bevatte enorme hoeveelheden aan kinderpornografie. Een van zijn slachtoffers werd gemeld was een 13 jarige epileptisch jongen die, in ruil voor seksuele gunsten, medicatie ontving.

Wesołowski kreeg eind 2013 door het Vaticaan huisarrest opgelegd, en zijn proces was bedoeld om het eerst te worden, waar een hoge ambtenaar van de kerk voor een rechter van het Vaticaan zou verschijnen.

Bron:The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl