De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Duda heeft Tusk niet uitgenodigd voor inhuldiging

Het Hoofd van de Europese Raad, Donald Tusk, zal op donderdag niet onder de gasten zijn bij de beëdiging van de gekozen president, Andrzej Duda.

De communicatieadviseur van de President van de Europese Raad’s Bureau, Paweł Graś, bevestigd dat Donald Tusk geen uitnodiging van de president-elect had ontvangen en dat “het besluit van de president geëerbiedigd moet worden.”

“Het moet worden begrepen dat de heer Tusk het besluit van de president, die besloten heeft om hem niet uit te nodigen eerbiedigt, en dus niet aanwezig zal zijn.”

Tusk was minister-president van de Burger Platform PO geleide coalitie van 2007 tot 2014, voor zijn verhuizing naar Brussel in december 2014. Duda komt uit de conservatieve oppositie Wet en Rechtvaardigheid (PiS) partij, die momenteel leidt in de opiniepeilingen over PO met drie maanden vóór de parlementsverkiezingen.

“Tusk is voornamelijk het hoofd van de Europese Raad, en niet alleen een voormalig minister-president, zodat de uitnodiging afkomstig moet zijn van de president-elect zelf,” zei Graś.

Het Poolse Pers Agentschap (PAP) meldde uit een bron bij de Kanselarij van het Poolse Parlement dat de voormalige presoidenten Lech Wałęsa en Aleksander Kwaśniewski aanwezig zullen zijn.

Andere voormalige premiers zijn uitgenodigd, met inbegrip van Jerzy Buzek, Jan Krzysztof Bielecki en Kazimierz Marcinkiewicz.

Donderdag’s ceremonie zal ongeveer 600 gasten hebben.

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl