De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Siemoniak weerlegt corruptie smet in laatste tape affaire episode

Vice-premier en minister van defensie Tomasz Siemoniak heeft beschuldigingen van corruptie ontkend in de meest recente ontwikkeling in het ‘Waitergate’ afluister schandaal dat de regering heeft doe schudden.
Siemoniak

Poolse minister van defensie Tomasz Siemoniak – Piotr Drabik / CC BY 2.0

Siemoniak heeft een klacht ingediend bij het openbaar ministerie in Warschau, nadat het weekblad Do Rzeczy fragmenten gepubliceerd had van wat het beweert een illegaal opgenomen gesprek is tussen de voormalige president Aleksander Kwaśniewski en het toenmalige Democratische Linkse Alliantie parlementslid Ryszard Kalisz.

De uittreksels bevatten passages waarin Kalisz een bijeenkomst beschrijft met voormalig militair contraspionage chef generaal Janusz Nosek, waarin de laatste blijkbaar beweerde dat hij bewijs van corruptie had, waar Siemoniak bij betrokken was.

“De gepubliceerde fragmenten raken mijn goede naam, en materiaal heeft het publiek bereikt waar ik niet onverschillig door kan blijven,” Siemoniak gezegd.

“Nooit en op geen enkele wijze ben ik gekoppeld geweest aan een corruptie kwestie of onregelmatigheden.

“Ik heb nooit de wet overtreden tijdens de vervulling van de taken van de minister van defensie,” voegde hij toe.

Verscheidene ministers en andere prominente leden van premier Ewa Kopacz’s regering werden gedwongen af te treden vorige maand toen een 2014 afluister schandaal terugkeerde en Ewa Kopacz’s Burger Platform partij achtervolgde.

De illegale opnames werden gemaakt in twee restaurants in Warschau over een langdurige periode. Een onderzoek is gaande in wie verantwoordelijk was voor het maken van de opnames.

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl