De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Premier Kopacz spreekt zich uit na drug vergiftigingen

Minister-president Ewa Kopacz heeft toegezegd dat de regering “de strijd tegen booster drugs zal versnellen, na een rapport van vergiftigingen in Katowice in de afgelopen dagen.

Tegen maandagochtend, waren ongeveer 204 mensen naar het ziekenhuis gebracht als gevolg van vermoedelijke vergiftiging door een partij van booster drugs genaamd “strong man”. De eerste gevallen werden op donderdag al opgenomen.

Op maandag sprekend met journalisten, merkte minister-president Kopacz op dat de verkoop van een aantal stoffen geclassificeerd als verdovende middelen met booster illegaal is sinds 1 juli, als gevolg van in april aangenomen wetgeving.

Echter, ze zei dat met alarmerende snelheid nieuwe stoffen op de markt verschenen, wat betekent dat nieuwe juridische stappen moeten worden genomen om ook die te gaan verbieden.

Kopacz benadrukte dat “van het in de handel brengen van een stof tot het erkent is en opgenomen op de lijst [van prohited stoffen], er altijd een periode zal zijn waarin mensen vergiftigd zullen worden en sterven.”

Ze zei dat de regering “sterk versnellen moet” in de strijd tegen het drugfenomeen booster.

De meeste van de slachtoffer zitten tussen de leeftijd van 15 en 24 jaar. Er is opdracht gegeven tot toxicologisch onderzoek om de betrokken stoffen te identificeren.

Bron: The News.pl English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl