De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Polen bereidt zich voor op NAVO-Top

Polen zal streven naar de versterking van de permanente aanwezigheid van het Bondgenootschap op zijn oostelijke flank, zei de Poolse President Bronisław Komrowski.

Het land zal volgend jaar gastheer zijn voor de NAVO-top.

Komorowski sprak, na de vergadering van de nationale Veiligheidsraad afgelopen woensdag, die gericht is op voorbereidingen voor de top.

De top zal belegt worden in Warschau in juli 2016. De top zal de uitvoering evalueert van de besluiten van de top 2014 in Newport, die ‘belangrijk zijn voor de Poolse veiligheid’, zei de president.

Hij herinnerde eraan dat Polen onlangs haar defensie-uitgaven opgevoerd heeft tot twee procent van het BBP, toevoegend dat hij er bij andere NAVO-leden op aandringt hun militaire uitgaven te verhogen in reactie op Ruslands bewegingen.

In een verwante ontwikkeling, heeft president Komorowski een besluit tot verlenging van het mandaat van de Poolse militaire contingent in Afghanistan voor nog eens zes maanden goedgekeurd.

Het is onderdeel van de NAVO’s Vastberaden Steun missie, die in januari dit jaar begon, ter vervanging van de ISAF International Security Assistance Force. Polen’s Vastberaden Steun contingent telt 200 manschappen en civiele medewerkers en is gericht op de opleiding van en het adviseren aan Afghaanse veiligheidstroepen.

President Komorowski’s ambtstermijn eindigt op 6 augustus.

The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl