De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Opnieuw vertrekt een leisteen gas bedrijf

Olie en gas groep San Leon Energie heeft gezegd dat ze haar activiteiten in Polen naar beneden zal bijstellen.

HHHHHHHH

Wikipedia /CC

Het bedrijf zei dat het van plan is om haar aansprakelijkheid tot exploratie activa te verminderen en vier vergunningen, Czersk, Budzów, Iława en Praszka op te geven. Het is ook van plan haar belang in het Bieszczadzki gebied (acht licentie blokken) aan staatsbedrijf Poolse olie raffinaderij, PKN Orlen te verkopen.

“Het bedrijf blijft verbonden met haar resterende areaal in Polen, waaronder leisteen licenties in het Baltische zeegebied en de onlangs aangekondigde gas ontdekking op het Rawicz veld,” zei de groep directeur Oisin Fanning.

Polen’s leisteen gas project lijdt onder de dalende olieprijzen en het vertrek van multinationals.

De belangrijkste reden voor het vertrek uit leisteen gas concessies van de grotere multi-nationale ondernemingen is de situatie op de brandstofmarkt, vooral de enorme daling van de prijzen van olie en gas.

In juni kondigde ConocoPhillips – de laatste resterende Amerikaanse onderneming in het Poolse leisteen gas – haar vertrek uit drie concessies in Polen aan. Eerder erd hetzelfde besluit gemaakt door ExxonMobil, Marathon Oil en Chevron Talisman energie, Total en Italië’s ENI.

ConocoPhillips zei dat het was gestopt met haar leisteen gasexploratie in Polen als gevolg van onbevredigende resultaten. Haar dochteronderneming Lane Energie Polen had circa USD 220 miljoen geïnvesteerd in Polen sinds 2009, en zeven putten geboord in haar drie West Baltische concessies.

Commerciële hoeveelheid Leisteen gas werden niet aangetroffen, aldus het bedrijf.

Leisteen gas exploratie is nu hoofdzakelijk in de handen van binnenlandse concerns, PGNiG, Lotos Petrobaltic en PKN Orlen. Er zijn in totaal 11 entiteiten die behoren tot 10 kapitaal groepen kijkend naar 40 exploratie concessies en een andere 13 stuks gereviseerd voor exploratie.

Bron: The News.pl (English version)

All photos and texts on this website are copyrighted.
Unauthorized use without permission of the Author or Administrator, will be punished by international law
Copyright © 2004 - 2018 All Rights Reserved Polenforum.nl