De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Cannabis gebaseerde epilepsie behandeling stopgezet

Het Children’s Memorial Health Institute in Warschau heeft een arts geschorst die bij het beoefenen van zijn werk een op experimentele cannabis gebaseerde behandeling van epilepsie bij kinderen liet uitvoeren.

Cannabis

Het hoofdgebouw van het ziekenhuis complex – auteur Cezary p / CC BY-SA 3.0

Doktor Marek Bachański, van het Neurologie en Epileptologie Instituut, werd gedwongen om zijn proeven met een anti-epilepsie behandeling van een groep van 15 resistente kinderen op te schorten, nadat het Instituut’s topmanagement kritiek had op de arts zijn gedrag in het uitvoeren van zijn experimenten.

Tijdens een persconferentie, verklaarde de woordvoerster van het Instituut Professor Katarzyna Kotulska dat de arts zijn proeven had uitgevoerd zonder de toestemming van de bio-ethische Commissie, die nodig is in het geval van medische experimenten. Bachański moet naar verluidt ook nog de resultaten produceren van zijn werk aan het lichaam.

Maanden eerder, was Bachański bevolen om zijn onconventionele behandeling te stoppen totdat alle vereiste formaliteiten zijn vervuld en het papierwerk was voltooid.

“Doctor Bachański heeft nog steeds niet de resultaten van zijn onderzoek gepresenteerd, we weten niet hoeveel patiënten onder zijn hoede zijn, welke medicatie hij gebruikte en de hoeveelheid van de medicatie toepaste,” vertelde ze de Wawalove website.

Zoals de woordvoerder onderstreept, gebruik maken van medische marihuana is in Polen zonder de toestemming van de bio-ethische commissie illegaal. Het Instituut heeft intussen, zoals Kotulska onderstreept, de groep patiënten overgenomen die een experimentele behandeling ondergingen, na een goedkeuring van het bio-ethiek-team.

Zoals omroep TVN24 rapporteert, de op cannabis gebaseerde behandelingsmethoden die uitgevoerd werd door Bachański heeft al aanzienlijke resultaten afgeworpen, met sommige jonge patiënten die een 90 procent daling in het aantal epileptische aanvallen ervaren.

The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl