De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Amerikaanse ambassadeur belooft dat Polen zal worden verdedigd

Vertrekkend VS ambassadeur Stephen Mull zei tijdens feestelijkheden die de Onafhankelijkheidsdag van zijn land markeerde dat Amerika naast Polen zal staan in geval van militaire dreiging.

Mull sprak op een bijeenkomst op de Amerikaanse ambassade in Warschau bijgewoond door de Poolse minister van defensie Tomasz Siemoniak, twee dagen vóór de officiële Fourth of July feestdag.

“Ik garandeer dat we zullen, in feite zijn we al hier met onze soldaten en uitrusting om jullie te verdedigen tegen elke bedreiging, net zoals u ons verdedigd,” zei Mull, met permanente NAVO-militaire oefeningen, die in geheel Polen plaatsvinden.

De recente golf van gezamenlijke oefeningen kwam in de nasleep van de angst vanwege de Russisch-Oekraïense crisis.

Defensie minister Siemoniak bedankte de vertrekkende ambassadeur voor zijn inspanningen ter versterking van het NAVO-Bondgenootschap tijdens zijn ambtstermijn, vaststellend dat Mull altijd bereidt was om te helpen.

“De Polen geloven in het bondgenootschap met de Verenigde Staten, en meer recentelijk tijdens de periode van dreigingen in Europa, konden zij deze alliantie uit eerste hand ervaren,” zei de minister.

Siemoniak trok ook aandacht voor de dienstbaar stelling van de Poolse troepen in Irak en Afghanistan.

Met de VS Onafhankelijkheidsdag in aantocht, zei Mull dat Polen een ideaal land is om de vrijheid te vieren.

“Met betrekking tot de strijd en de bereidheid om offers te brengen voor de vrijheid, hebben onze Poolse vrienden ons veel geleerd, van Kościuszko en Pułaski op het slagveld voor onze onafhankelijkheid en door de inspirerende, enorme Poolse overwinning op het Sovjet-communisme door kapitein Krzysztof Woźniak, die zijn leven gaf samen met tientallen andere Polen om schouder aan schouder te vechten met de Amerikanen in Afghanistan.”

Ondertussen, werd NBA basketbal sterspeler Marcin Gortat, die een uitstekende loopbaan heeft in de VS, werd gedecoreerd met een award tijdens de vieringen van donderdag.

The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl