De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Regeringswoordvoerster: Tusk’s tijdperk in PO is over

Regeringswoordvoerster Małgorzata Kidawa-Błońska heeft gezegd dat het Burger Platform (PO) “volwassen genoeg geworden” is voor het beheren van een succesvolle parlementaire campagne zonder de steun van de voormalige premier en partij leider Donald Tusk.

Gevraagd of Donald Tusk de partij’s enige “geheime wapen” was voor de parlementaire campagne, zei Kidawa-Błońska dat “het tijdperk van Donald Tusk in PO is tot een einde gekomen, hij heeft nu belangrijke posities in Europa”.

“We moeten alleen handelen, en ondanks verschillende problemen zullen we slagen, en Donald Tusk kan de regering ondersteunen met een goed advies, hij verder niets doen op een andere manier,” vertelde Kidawa-Błońska de omroep TVP Info.

Partij manifest later in juni

Ondertussen, sprekend over de aanloop naar de verkiezingen dit najaar, zei Kidawa-Błońska dat PO op 20 juni een Conventie zal organiseren.

In navolging van eerdere opmerkingen door Rafał Grupiński, het hoofd van PO’s parlementaire club, zei Kidawa-Błońska dat de partij “de koers niet zal veranderen”.

“We hebben vleugels op de links en rechts, maar het centrum markeert onze doelstellingen,” vertelde ze TVP Info, “Wij staan open voor verschillende groepen en dat willen we blijven” voegde ze toe.

Kidawa-Błońska zei ook dat de vertrekkende president, Bronisław Komorowski, gepland is terug te keren naar het PO nest en de partij zal ondersteunen voorafgaande aan de verkiezingen, die gepland zijn voor oktober.

“Het is nog te vroeg om te zeggen hoe onze samenwerking er uit zal zien, Komorowski zal beslissen,” zei Kidawa-Błońska. (jb)

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl