De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Polen neemt deel in Baltops Marine oefeningen

Een totaal van 49 schepen uit 15 verschillende landen zal deelnemen aan de ‘Baltops’ 2015 oefeningen deze maand, terwijl de Poolse Marine het grootste gemeenschappelijk contingent biedt.
Marine

De Poolse Lublin Class (Type 767) LCT/Mijnenlegger ORP Poznań – foto U.S. Navy photo by Photographer’s Mate 2nd Class George Sisting

Baltops is een door de V.S. gesponsorde militaire marine oefening in de Oostzee, aan welke Polen 1993 heeft deelgenomen sinds.

Dit jaar zal de oefening gedeeltelijk plaatsvinden in de Poolse haven Gdynia, voor uit te varen naar het Baltisch gebied en uiteindelijk finale in het Duitse haven Kiel.

Przemysław Płonecki, een perswoordvoerder voor Polen’s 3e flottielje, vertelde dat dit jaar meer dan 5.000 soldaten uit 17 landen deel namen aan Baltops, met schepen aangeboden door 15 landen.

Bovendien, zullen ook 40 vliegtuigen deelnemen, met inbegrip van de Amerikaanse B-52 bommenwerpers.

Płonecki kondigde dat de Poolse marine de onderzeeër ORP Kondor zal laten deelnemen, alsmede twee mijnenlegger landingsschepen en zes Mijnenvegers voor de oefening.

Baltops zal beginnen op 5 juni, en de schepen zullen naar verwachting de 4e juni in Gdynia arriveren.

Tussen 14.00 en 16.00 uur op 6 juni is het voor de burgers mogelijk om toegang tot de militaire haven in Gdynia te krijgen en enkele van de schepen te bezichtigen.

Tijdens de oefening nemen ongeveer 700 militairen deel in een amfibische praktijk aanval in de buurt van de toeristische badplaats Ustka, ten westen van Gdynia.

Afgezien van Polen, zullen de andere deelnemende landen bestaan uit Nederland, Denemarken, Estland, Frankrijk, Letland, Litouwen, het Verenigd Koninkrijk, de U.S., Turkije, België, Noorwegen, Canada, Duitsland, Finland, Zweden en Georgië.

Bron: PAP

The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl