De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Peiling: minder dan de helft van de jonge Polen steunt IVF

Een recente enquête toont dat minder dan 50 procent van de jongere Polen in de leeftijd van 18-24 jaar in vitro fertilisatie ondersteunen.
in vitro

foto. wikipedia/ Ekem

De enquête, uitgevoerd door SW Research voor het weekblad Newsweek Polska, toont dat slechts 46,4 procent van de Polen in die leeftijdstranche voor de bevruchtingsbehandeling is.

Volgens socioloog Professor Ryszard Cichocki, betekent het cijfer niet dat jongere Polen conservatiever zijn dan hun ouders, echter.

“Hier zien we conservatisme met betrekking tot de overtuiging, niet gedrag,” zei Cichocki, toevoegend dat “er een verschil is tussen wat verklaard en wat geloofd wordt”.

De enquête geeft ook aan dat maar liefst 32.2 procent van de jonge Polen niet weet onder welke omstandigheden IVF gerealiseerd zou kunnen worden als een paar niet in staat is om kinderen te krijgen.

“Dit is een gevolg van een gebrek aan elementaire kennis over de procedure,” zei Cichocki.

Ondertussen, vond de peiling dat IVF de meeste steun heeft onder de Polen in de leeftijd 35-49, met maar liefst 62,8 procent bereid om verder te gaan met de procedure. “Dit zijn de mensen die voor het grootste deel al kinderen hebben gehad en de waarde weten van het hebben van kinderen,” merkte Cichocki op.

Globaal, vond de heeft enquête dat 56,4% van alle Polen voorstander van IVF zijn wanneer zij worden geconfronteerd met een situatie waar ze geen kinderen konden hebben.

De opiniepeiling werd uitgevoerd op een representatieve selectie van 800 Polen in de leeftijd van 16 tot 64 jaar.

The News.pl 9English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl