De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Blair in Kraków: VK die uit de Eu stapt zou ‘waanzin’ zijn

De voormalig Britse eerste minister Tony Blair zei dinsdag in Kraków dat het ‘waanzin’ zou zijn voor Groot-Brittannië om de Europese Unie in te verlaten.

“Landen van onze omvang, zoals Polen, Duitsland en Groot-Brittannië, zullen niet in een positie zijn om op zichzelf wijzigingen door te voeren zonder een Bondgenootschap, wat de EU is,” voerde Blair aan.

“We moeten dat niet vergeten, zodat Europa sterk blijft.”

Blair, die van 1997 tot 2007 een Labourregering leidde, bracht zijn punten naar voren tijdens een toespraak op een conferentie van de vereniging van Business Service leiders (ABSL), een organisatie die de zakelijke dienstensector in Polen vertegenwoordigt.

Zijn commentaar kwam omdat de conservatieve partij onlangs herkozen premier David Cameron datums overwoog voor een referendum over of Groot-Brittannië wel of niet in de EU moet blijven, hiermede voldoen aan een belofte die hij had gemaakt voorafgaand aan de parlementsverkiezingen van 7 mei.

Ondertussen, zei Blair dat Polen in de afgelopen jaren opmerkelijke vooruitgang had geboekt, met name sinds de toetreding tot de EU in 2004.

“Als ik naar Polen kom zie ik een land dat veel heeft bereikt,” weerspiegelde hij.

“Natuurlijk weet ik dat voor miljoenen mensen hier in Polen – jongeren, werklozen, het leven hard is, maar ik sta aan de buitenkant en ik kan zeggen dat jullie trots mogen zijn op wat u bereikt hebt.”

Blair merkte op dat Polen, dat in 1989 uit de communistische sfeer voortkwam, een advocaat vandaag kan zijn in de EU en de NAVO voor waarden als democratie, vrijheid en een open benadering van de wereld.

“De beste allianties zijn gebaseerd op waarden, niet belangen,” zei hij.

Van de ongekende uittocht van Polen naar het Verenigd Koninkrijk sinds 2004 zei Blair, dat “de meeste echt helpen bij de ontwikkeling van het land.”

“In de wereld van vandaag, kan men zich niet afsluiten voor bezoekers, vooral wanneer ze hard werken en helpen.”

Bron: PAP

The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl