De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Asiel voor Syrische christenen vertraagd?

Zestig christelijke families uit Syrië die momenteel wachten om asiel te krijgen in Polen kunnen in het ongewisse blijven als gevolg van bureaucratische problemen.

Bartłomiej Kapuściński, die werkt voor de in Warschau gevestigde Ester stichting en het asiel initiatief leidt, vertelde Radio Kraków dat werd veronderstelt dat de vluchtelingen deze week in Polen zouden zijn.

Vorige maand, zei minister president Ewa Kopacz dat Polen zou “starten” door het opnemen van 60 van de oorspronkelijk 300 voorgestelde families.

Kapuściński heeft echter gezegd dat het visumproces nog eens twee weken kan duren, en dat zelfs dan het besluit niet gegarandeerd positief is.

De vluchtelingen moeten in de tussentijd wachten in Beiroet, Libanon.

De Stichting zelf, die wordt geleid door Miriam Shaded, een Syrische die in de Poolse hoofdstad woont, dekt de kosten voor het vervoer van de 60 gezinnen.

Kapuściński zegt dat problemen zijn ontstaan omdat de Poolse autoriteiten hebben gevraagd naar fotografische documentatie van waar de vluchtelingen zouden worden ondergebracht, bovenop de geschreven beschrijvingen die reeds zijn ingeleverd.

Accommodatie kosten moeten theoretisch gedekt worden door organisaties en individuen die samenwerken met de Ester Stichting Ester.

Bron: IAR

The News.p (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl