De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Polen willen bovendien belasting voor de rijken

Maar liefst 51 procent van de Polen zijn voor de invoering van een extra belasting tarief voor de rijkste onder de landgenoten, onthuld een recente opiniepeiling voor het weekblad Newsweek Polen.
Belasting

Foto BNP Polska

”Minder opgeleide en meer volwassen mensen, ouder dan 54 jaar, hebben over het algemeen deze mening. Een derde van de ondervraagden ondersteunde het idee niet en ze zijn vaak jonger en beter opgeleid,” zei Marta Rybicka van enquêteurs IQ, die de enquête heeft opgesteld voor het weekblad.

Amper een vijfde van de ondervraagden had geen mening over deze kwestie.

”Inkomens ongelijkheden in Polen zijn te groot, en de belasting moet veel progressiever zijn dan op dit moment. De armen moeten minder fiscale lasten hebben, en de rijken een veel hogere. Nu kun je zien dat de meerderheid van de Poolse mannen en vrouwen onze eisen ondersteunen,”zei Piotr Szumlewicz, van de vakbond OPZZ.

Niet iedereen is het eens met deze opinie. Maciej Grelowski, voorzitter van de Business Centre Club, zei dat deze poll een voorbeeld van de mentaliteit waar Polen zo graag uit de buurt bleven.

”Succes en rijkdom worden gezien als een probleem in Polen,” zei Grelowski. ”Het is ook [de schuld van] het populisme en het gebrek aan onderwijs van onze elite die zich uitspreken in zinloze afkortingen in het openbare debat, waaruit een totaal gebrek blijkt aan inzicht in het doel dat we onszelf 25 jaar geleden stelden.”

Bron: Newsweek Polska

The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl