De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Parlement laat civiel partnerschap debat vallen

Het Sejm parlementaire Lagerhuis heeft gestemd tegen een debat over een wetsvoorstel dat burgerlijke partnerschappen – zowel heteroseksuele als homoseksuele – in Polen zou regelen.

De voorgestelde wet – die was ingediend door de Democratische Linkse Alliantie – voorziet in de mogelijkheid van de gezamenlijke betaling van inkomstenbelasting, het recht op erfdeel, evenals sociale zekerheids uitkeringen in geval van het overlijden van een van de partners.

Echter, het wetsvoorstel zal nu waarschijnlijk opgeborgen worden nadat parlementsleden in overgrote meerderheid tegen elke discussie over deze kwestie stemde. Alleen 146 parlementsleden stemden voor, terwijl 215 tegen waren, met 24 onthouden en 75 helemaal niet stemde.

Een derde van de parlementsleden van de regerende centrumrechtse Burger Platform stemde tegen de het debat, evenals de overgrote meerderheid aan parlementsleden afkomstig uit de meer conservatieve partijen, met inbegrip van Wet en Rechtvaardigheid, de Poolse Volkspartij en het Verenigd Recht.

De voorgestelde wet werd in januari 2013 ingediend, en was gericht op de formalisering van unies tussen homo en heteroseksuele paren.

Ondanks dat een debat over het wetsvoorstel wordt vertraagd, zei Wincenty Elsner van de Democratische Linkse Alliantie dat de partij een motie zou voorleggen over de discussie in het volgende Parlement naar aanleiding van de verkiezingen in oktober..

Het laten vallen van de motie over burgerlijke partnerschappen heeft kritiek aangetrokken van de Gay rechtengroepen, en komt dagen nadat Ierland – gezien als een katholieke buitenpost in Europa – voor stemde voor het huwelijk van het zelfde geslacht in een landelijk referendum.

“Wij zijn belogen door politici – meestal conservatief – die zeggen dat Polen niet klaar is voor burgerlijke partnerschappen,” zei het hoofd van de campagne tegen homofobie, Agata Chaber.

“Dat is een leugen, Polen is klaar,” zei ze.

Dit is de zoveelste poging tot legalisatie van burgerlijke partnerschappen in Polen. In december vorig jaar haalde de Sejm de kwestie ook van de agenda, na drie eerdere pogingen daarvoor.

Bron: PAP

The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl