De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Nieuwe partij voor bevrijding economie van politieke inmenging?

Econoom Ryszard Petru, een voormalig adviseur van Leszek Balcerowicz – het brein achter Polen’s hervormingen in de vroege jaren 1990 – trapte formeel af en stelde op zondag de vereniging ‘NowoczesnaPL’ voor.

De nieuwe maatschappelijke groepering – die vertaalt als ‘ModernPL’ – verenigt sociale activisten, ondernemers en lokale gemeenteraadsleden om te proberen een platform te creëren waarbij de economie wordt bevrijd wordt van de bewijslast van de dagelijkse politiek.

Op de groep’s inwijdingscongres op zondag, schetste Petru het beleid van de vereniging: te stoppen met de financiering van politieke partijen uit de staatsbegroting, parlementariërs alleen maar toestaan dat ze twee termijnen in het parlement zitten, de terugkeer van de economische vrijheid, veranderingen in het stelsel van sociale zekerheden, alsmede de fijn afstemming van het onderwijs systeem aan de behoeften van de markt.

“We zullen een beperking instellen voor de termijnen van parlementariërs, na twee termijnen kunnen ze terugkeren naar de ‘werkelijkheid’ en zien wat de echte problemen voor de Polen zijn,” zei Petru op zondag, toevoegend dat er geen debatten uitgevoerd worden op de meest fundamentele problemen die het land tegemoet ziet.

“We moeten de jeugd een kans geven,” zei hij. “We willen een beter land dankzij de energie en de participatie van de burgers,” voegde Petru toe, zeggend dat hij wil dat NowoczesnaPL een grass-roots organisatie is.

Petru werd op zondag vergezeld door de burgemeester van Nowa Sól, Wadim Tyszkiewicz, InPost oprichter en CEO Rafał Brzoska, evenals Adam Kądziela van het Jeugdforum van de Lewiatan werkgevers Confederatie.

Bron: PAP

The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl