De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Komorowski keert terug naar Burger Platform

Vertrekkend president Bronisław Komorowski zal terugkeren naar de schaapskooi van het centrumrechtse Burger Platform (PO) zodra zijn presidentschap in augustus verloopt.

Komorowski

President of the Republic of Poland Bronisław Komorowski – Auteur Wojciech Grzędziński CC BY-SA 3.0 pl

Sprekend op donderdag tot de leden van de PO parlementaire club, verklaarde Komorowski dat hij wil toetreden tot de club voor de parlementaire verkiezingen later in oktober.

”Niets is beëindigd, eerder alles begint,”” zei het hoofd van de PO caucus Rafał Grupiński, die zei “Wij willen doorgaan met onze samenwerking met Komorowski.””

Bronisław Komorowski bedankte voor de steun van PO, hoewel hij aan de orde stelde dat hij zijn twijfels had over de mogelijke uitkomst van de parlementaire verkiezingen dit najaar.

”Wij hebben een plicht om ons voorbereiden op de volgende strijd, de democratische strijd die de algemene verkiezingen heet,” onderstreepte Komorowski.

Positieve spin

Officieus, zeggen PO parlementariërs dat ‘de vergadering van donderdag ter dekking is van een negatieve indruk binnen de partij na Komorowski’s nederlaag.

De partij secretaris-generaal en sport minister Andrzej Biernat had de journalisten eerder deze week verteld dat de campagne in feite uitgevoerd was geweest door Komorowski in plaats van PO.

Echter, op donderdag zei Biernat dat zijn opmerkingen uit de mouw waren geschud naar de verkiezingsresultaten afgelopen zondag, ”Iedereen is menselijk, en iedereen heeft zijn/haar emoties,” zei Biernat. (jb)

Bron: IAR/PAP

The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl