De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Immuniteit MEP Korwin-Mikke is ingetrokken

De non-conformistische Europarlementariër en voormalige Poolse presidentskandidaat Janusz Korwin-Mikke heeft moeten ervaren dat zijn immuniteit onder druk van Warschau door het Europees Parlement is ingetrokken.

Het Arrondissementsparket van Warschau had een verzoekschrift ingediend bij het Europees Parlement om op te treden in verband met een incident in juli 2014, toen Korwin-Mikke naar verluidt Pools parlementslid Michał Boni in het gezicht sloeg.

Op het moment, zei de vermeende vechtersbaas dat hij als dwaas was neergezet door Boni in een TV debat van 1992, toen de laatste, een voormalige solidariteit activist, ontkende een communistische informant te zijn geweest tijdens de jaren 1980.

Hoewel Boni blijft verdedigen dat hij geen praktiserende informant was, gaf hij in 2007 toe dat hij in 1985 documenten had getekend waarin hij akkoord om samen te werken met de geheime diensten.

Boni, die diende als minister van administratie en digitalisering van 2011 tot 2013 onder minister-president Donald Tusk, zei dat hij gechanteerd was de documenten te ondertekenen nadat de communistische agenten dreigde details van een buitenechtelijke affaire te onthullen.

Na het mep incident van 2014 beschreef Boni wat er gebeurd was op zijn Twitter-profiel.

”Ik zei hallo tegen Europarlementariër Korwin-Mikke en hij sloeg me in het gezicht. Dit is abnormaal!”

Een meerderheid van de leden stemde voor het ontnemen van de immuniteit van Korwin-Mikke, wat betekent dat hij nu berecht kan worden in Polen.

De zelfbenoemde libertarian heeft meerder malen controverses veroorzaakt in het Europees Parlement, bij één gelegenheid gebruikte hij het woord ‘nigger’ in een toespraak.

Bron: PAP/IAR

The News.pl English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl