De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

CEPA baas ‘verrast’ door Duda volgers

Het hoofd van het Centrum voor Europees Beleid Analyse (CEPA) zei dat de volgende president van Polen een ”brede inzet voor Europese integratie” zal moeten hebben.

”Ik zou verwachten dat Polen doorgaat geleid te blijven worden door individuen met een sterke betrokkenheid bij de Atlantische verbond, en met een goed begrip van de zeer hoge strategische inzet teweeggebracht door de Russische invasie van Oekraïne,” zei A. Wess Mitchell, de Vvoorzitter van CEPA, die gevestigd is in Washington, DC.

”Ik verwacht geen – als er wijzigingen zijn in het Poolse politieke leiderschap, of er is een voortzetting van het huidige leiderschap –belangrijke verandering te zien in de strategische relatie met de Verenigde Staten. Om de eenvoudige reden dat het in het Poolse strategisch belang, en ook in het Amerikaans strategisch belang, een diepe defensiesamenwerking is die voorgezet moet worden. Samenwerking in energie en handel.”

”Ik denk dat Polen’s politieke leiding en potentiële toekomstige leiding eens zijn met de globale richting van deze relatie.

”Mijn gevoel van de Poolse politieke discours is dat leiders van beide grote partijen, een brede inzet delen voor Europese integratie en Polen’s NAVO lidmaatschap.

”Ik denk dat er substantiële verschillen zijn, met name ten aanzien van de Europese Unie, en de tactiek zoals hoe de relatie met Rusland te benaderen, maar in het algemeen, denk ik dat de geopolitieke crisis in het Oosten en Polen’s plaats in de westerse gemeenschap van Naties […] Ik denk dat er een brede overeenkomst is door beide belangrijke presidentiële kandidaten over de noodzaak om Polen op een westerse economische en strategische koers te houden.”

”Ik was zeer verrast. Ik was verrast door de aantallen en de hoeveelheid aandacht en steun mijnheer Duda er in slaagde aan te trekken. Wat mij niet heeft verbaasd was om te zien dat de zittende werd uitgedaagd. Ik denk dat dit inherent is aan de aard van de democratie, dat mensen de neiging hebben om dingen in de huidige status-quo te zien die ze betwijfelen.

“Het is niet duidelijk voor mij welke koers dit neemt in de tweede ronde.”

Bron: PAP

The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl