De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Amerikaanse torpedobootjager legt aan in Polen

De Amerikaanse torpedobootjager de USS Jason Dunham meerde woensdag in de havenstad Gdynia in Polen af.
Jason Dunham

USS Jason Dunham – foto U.S. Navy photo by Mass Communication Specialist 2nd Class Aaron Chase

Het schip opereerde in de Baltische Zee, waar het heeft ”gewerkt met bondgenoten en regionale partners om de gezamenlijke operationele capaciteiten te verbeteren en de vrede en stabiliteit in het Oostzee gebied te bevorderen,” zoals beschreven door de Amerikaanse ambassade.

Tijdens het verblijfin in Gdynia, zal de bevelvoerend officier van het Amerikaanse schip, gezagvoerder Darren T. Dugan, praten met militaire en lokale regeringsambtenaren, onder hen Kapitein Tarkowski, chef-staf van het Poolse 3e flottielje; schout-bij-nacht Stanisław Zarychta, commandant van het Poolse maritieme operatiecentrum; en de heer Wojciech Szczurek, burgemeester van Gdynia.

Ondertussen, zal de bemanning van de USS Jason Dunham ontmoetingen hebben met een aantal van hun collega’s in de Poolse marine, een kans biedend om ”de banden te versterken.”

Volgens de Amerikaanse ambassade bevestigt ”het bezoek van het schip aan Polen de Verenigde Staten’s verplichting tot Polen’s veiligheid en de NAVO artikel 5 verantwoordelijkheden.”

De USS Jason Dunham valt onder de US Navy’s meest geavanceerde schepen. Het vervoert SH-60 SeaHawk helikopters, SM-2 grond lucht raketten en Tomahawk kruisraketten. Het vaartuig ontleent zijn naam aan de Mariniers Korps korporaal Jason Dunham, ontvanger van de Medal of Honor, die omkwam in Irak tijdens het redden van het leven van de twee collega mariniers.

The News pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl