De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Poolse schip redt mediterraanse immigranten

Een schip dat onder de Poolse vlag vaart is erin geslaagd om 93 immigranten van de verdrinkingsdood te redden terwijl ze een verraderlijke reis tussen Afrika en Italië maakten.

De mensen die in de Middellandse Zee gered werden omvatte ook vrouwen en kinderen.

Het hoofd van de Polish Ocean Lines, Roman Wożniak vertelde het IAR nieuwsagentschap dat de bemanning van het Poolse “Żerań” schip op donderdagmiddag geïnformeerd was over de illegale immigranten, na ontvangst van informatie van de Italiaanse autoriteiten.

De Żerań bemanning begon toen met de redding van 71 mannen, 19 vrouwen en drie jonge kinderen. Twee van de laatste bleken in zeer slechte medische conditie te zijn na dagen te hebben doorgebracht op open zee.

De kapitein van het Poolse schip vroeg steun van een Italiaanse Marineschip dat in de buurt was, en Italiaanse autoriteiten zonden ook een helikopter met een dokter die de zuigelingen broodnodige medische zorg gaf.

Het incident komt slechts enkele dagen na de verdrinking van 400 immigranten op zee. De Europese Unie is onder vuur komen te liggen voor de manier waarop het de crisis van tien duizenden immigranten die op de zuidelijke stranden van de Europese Unie landen heeft behandeld.

The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl