De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

FBI directeur schrijft brief aan ambassadeur

Het hoofd van het Federal Bureau of Investigation (FBI), James Comey, heeft een brief geschreven aan de Poolse ambassadeur in de VS “betreurend” zijn eerdere opmerkingen.

Vorige week schudde Comey veren met een toespraak die werd gepubliceerd in de Washington Post die zei: ”In hun gedachten, deden de moordenaars en medeplichtigen van Duitsland, Polen en Hongarije, en zo vele, vele andere plaatsen geen kwaad,” zei hij. ”Zij hebben zichzelf er van overtuigd dat ze het juiste ding hebben gedaan, dat het was, wat zij moesten doen. Dat is wat mensen doen. “En daar zouden we erg van moeten schrikken.”

Hij heeft nu een brief geschreven aan de Poolse ambassadeur in de VS, Ryszard Schnepf, zeggend dat hij ”de vriendschap met Polen waardeert”.

Geachte heer ambassadeur;

Dank u voor onze ontmoeting vandaag. Ik hecht waarde aan onze vriendschap met Polen. Zoals ik u vertelde, betreur ik het koppelen van Duitsland en Polen in mijn betoog omdat Polen werd binnengevallen en door Duitsland bezet. De Poolse Staat draagt geen verantwoordelijkheid voor de verschrikkingen die door de nazi’s werden opgelegd. Ik wilde dat ik geen andere landnamen, had gebruikt omdat mijn punt een universele was over de menselijke natuur.

De uwe, James B Comey

Tijdens een bezoek aan een FBI bureau in Knoxville, Tennessee, zei Comey, dat hij enkele opmerkingen betreurde. Hem werd gevraagd door WATE TV (een dochteronderneming van ABC), of hij bereid was zich te verontschuldigen.

”Dat doe ik niet zei Comey. Uitgezonderd heb ik niet gezegd dat Polen verantwoordelijk was voor de Holocaust. Op die manier wens ik ten zeerste dat ik geen landen genoemd had omdat het sommige mensen afleid van mijn punt,” zei hij.

De originele brief …..

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl