De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Amerikaanse ambassadeur: FBI-directeur’s opmerkingen niet regeringsstandpunt

De Amerikaanse ambassadeur voor Polen, Stephen Mull, heeft gezegd dat de commentaren door FBI directeur James Comey dat de Polen hebben bijgedragen aan de Holocaust niet met de houding van de Amerikaanse regering overeen komt.

Mull werd naar het ministerie van buitenlandse zaken geroepen en kreeg een officiële protest nota. Het ministerie verzocht ook om een verontschuldiging.

”De vice minister Leszek Soczewica, begrijpelijkerwijs, nodigde me uit voor een gesprek. Hij wilde uiting geven aan de bezorgdheid van de Poolse regering en protesteerde tegen de opmerkingen gemaakt door de FBI directeur,” zei Mull na het verlaten van het ministerie.

”Ik verzekerde hem dat dit niet het standpunt van de Verenigde Staten is.”

Opruiende opmerkingen:

De FBI directeur schreef in een stuk in de Washington Post dat sommige Polen misschien ongewild hebben bijgedragen aan de Holocaust.

”In hun geest, deden de moordenaars en de medeplichtigen van Duitsland, en Polen, en Hongarije, en zo vele, vele andere plaatsen niet iets slechts. Zij overtuigde zich ervan het was het juiste ding om te doen, dat wat ze hadden te doen. Dat is wat mensen doen. En dat zou ons echt aan het schrikken moeten maken,” schreef James Comey in een column.

Bron: The News.pl )(English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl