De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

TOPR, 2.500 gewond tijdens winterstop in de Poolse bergen

Ongeveer 2.500 mensen raakten gewond en een persoon overleed tijdens de winterstop van dit jaar op de skipistes rond het Poolse bergresort Zakopane.
TOPR

TOPR Redders helpen toeristen met de toegang naar de trail op de Kasprowy Wierch – foto Jarosław Pocztarski/Wikipedia/CC

Bovendien, waren twee recente lawines de oorzaak van drie sterfgevallen in het Tatra gebergte in Polen.

”Tijdens de winterstop hadden we een heleboel werk, zowel op de hellingen als in de bergen,” vertelde TOPR bergredder Tomasz Wojciechowski het PAP nieuwsagentschap.

Sinds 17 januari, heeft TOPR ongeveer 1250 mensen gered, eenn stijging vergeleken met de 971 mensen tijdens de winterstop van vorig jaar, met een stijging van slachtoffers als gevolg van betere weersomstandigheden en ski-omstandigheden dit jaar.

Dr. Marian Papież, een orthopedisch chirurg uit het streekziekenhuis in Zakopane, bevestigt dat artsen had het meeste werk hadden tijdens de feestdagen.

”We namen bijna 3.600 mensen op tijdens de pauze, ongeveer 70 procent van wie verwondingen van skiën of snowboarden hadden opgelopen, vertelde Papież aan PAP.

De meest voorkomende verwondingen waren ernstige beenbreuken en knie-letsel. ”De meeste gevallen eindigde op de operatietafel,” zei Papież.

Bron: The News.pl (English Version)

All photos and texts on this website are copyrighted.
Unauthorized use without permission of the Author or Administrator, will be punished by international law
Copyright © 2004 - 2018 All Rights Reserved Polenforum.nl