De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Gaat Polen Tunesische onderzoek instellen?

Poolse onderzoekers zullen om toestemming vragen om een onderzoek uit te kunnen voeren naar de terroristische aanslag die afgelopen week zag dat drie Polen in Tunis vermoord werden.
Tunesische autoriteiten

Het Bardo Museum dat werd opgericht in 1888 en waar alles zich afspeelde

foto Alexandre Moreau/Wikipedia

”Wij zullen de documentatie op maandag voorleggen. We verwachten goedkeuring door de Tunesische autoriteiten,” vertelde Piotr Woźniak van het ministerie van justitie in Warschau, aan de TVN24 omroep.

Het verzoek zal eerst worden voorgelegd aan het bureau van de procureur-generaal, en vanaf daar aan Tunesië.

”We kijken uit naar een dringende beslissing van de kant van de Tunesische autoriteiten. We willen in staat kunnen zijn om ter plaatste documenten in te kunnen zien, evenals deelnemen aan de proces activiteiten van de Tunesische autoriteiten,” voegde Woźniak toe.

Het verzoek heeft al de zegen van de procureur-generaal.

”Ik zal een positief advies geven over het verzoek om rechtsbijstand over de aanval. Ik stuur [de documenten] zo spoedig mogelijk naar Tunesië,” vertelde procureur-generaal Andrzej Seremet de tvn24.pl website.

Maar liefst 23 mensen stierven in de terroristische aanslagen in Tunesië, met inbegrip van drie Polen. Twee gewapende mannen werden bij het beleg op woensdag gedood, terwijl twee meer werden gearresteerd. Tunesische autoriteiten hebben gezegd dat ten minste één andere persoon nog steeds op vrije voeten is.

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl