De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Ambassadeur beweert, Polen niet bedreigd door Rusland

Rusland’s ambassadeur in Warschau heeft beweerd dat Poolse vrees voor zijn land ongegrond is en dat dergelijke angsten zijn veroorzaakt door de media.

Gevraagd in een interview met de Poolse Radio of hij gemerkt had dat ”veel Poolse politici, politieke deskundigen maar ook de gewone mensen gewoon bang zijn voor Rusland,” zei Ambassadeur Sergey Andreyev dat hij dat had, maar ontkende dat die angsten te wijten waren aan Russische activiteit in Oekraïne.

De ambassadeur voerde aan dat de ongerustheid ontstond ”dankzij de inspanningen van de Poolse media… helaas.”

Andrejev ontkende ook dat Rusland internationale wetten had gebroken in de annexatie van de Krim in maart 2014, en benadrukte het referendum dat werd gehouden op 30 maart.

De ambassadeur werd eraan herinnerd dat President Vladimir Putin een jaar geleden had gezegd dat de geüniformeerde soldaten in het algemeen op de Krim in februari 2014 waarschijnlijk hun uniformen ”in een winkel hadden gekocht” en geen Russische soldaten waren.

Andrejev werd er ook aan herinnerd dat afgelopen zondag, de Russische televisie een trailer uitzond van een documentaire over de Krim, waarin Poetin een belangrijke vergadering met veiligheid chiefs, voorafgaand aan de annexatie beschreef.

”Toen we afscheid aan het nemen waren, zei ik tegen mijn collega’s: we moeten beginnen te werken aan de terugkeer van de Krim naar Rusland,” had de Russische leider gezegd.

Echter, Andreyev betoogde dat de documentaire niet volledig getoond was, toevoegend dat ”wat er gebeurd is op de Krim het gevolg was van de staatsgreep in Kiev,” wat zoals de ambassadeur beweerde zich voordeed dankzij de inspanningen van het westen, tegen de wil van ”Russisch sprekende” in Oekraïne.

”De mensen op de Krim wilde de resultaten van de staatsgreep niet erkennen,” ging gij verder.

”En Rusland’s taak was om de mensen van de Krim te helpen.”

Ondertussen, voorspelt ambassadeur Andreyev dat wat het de Pools-Russische betrekkingen aan gaat, ”ik denk dat vroeg of laat de crisis zal passeren en normalisatie zal optreden.”

The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl