De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Vice-minister: mijnwerkers voordelen een overblijfsel van het socialisme

De crisis in de Staat gecontroleerde Jastrzębska Spółka Węglowa (JSW) mijn, moet zonder overheidsinterventie worden opgelost, zei onderminister voor economisch zaken Tomasz Tomczykiewicz.

De werknemers van JSW zijn bezig aan een staking voor onbepaalde tijd, en roepen om het terugtreden van de bedrijfspresident Jarosław Zagórowski.

Mijnwerkers op twee locaties zijn ondergronds gebleven, terwijl verscheidene anderen in hongerstaking zijn gegaan, zij drinken alleen water en sappen. Ze hebben aangekondigd dat zij de staking alleen na Zagórowski’s ontslag zullen afblazen.

De [financiële] toestand van het bedrijf is belangrijker dan wie het beheert,” vertelde Tomczykiewicz de Poolse Radio.

Hij voegde eraan toe dat iedereen hun eigen rol heeft, en dat bedrijfspresidenten worden benoemd en ontslagen door de Raad van commissarissen, niet door de vakbonden.

”Ik kan me niet voorstellen dat de regering of de Raad van bestuur de selectie van het hoofd van de vakbonden beïnvloed,” zei de vice-minister.

Tomczykiewicz voegde toe dat de voorrechten in de mijnbouw een overblijfsel is Polen’s socialistische verleden, ”een geschenk” van [de voormalige secretaris van de Poolse Verenigde Arbeiderspartij] generaal Jaruzelski.

Mijnwerkers behoren tot de hoogste ontvangers van staatssteun, inclusief hpger dan de gemiddelde pensioenen, bonussen en extra feestdagen.

Bron: Polish Radio

The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl