De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Kwaśniewski: Poetin zou kunnen leiden tot instorting NAVO en de EU

De wereld is niet klaar voor de oorlog die Rusland aan het oproepen is, zei de vroegere Poolse President Aleksander Kwaśniewski.

”Ik ben niet bang dat de Russische president Vladimir Poetin zijn controle over de regio via militaire middelen buiten de Oekraïense grens zal willen uitbreiden,” vertelde de voormalige Poolse president (1995-2005) een interview met omroep TVN24 BiŚ.

Hij legde uit dat dit betekent dat het onwaarschijnlijk is dat Russische troepen Polen betreden, toevoegend dat Poetin ”Ergere dingen kan doen dan dat.”

”Door middel van zijn beleid, en het ontbreken van een eenheid in het westen, kan Poetin leiden naar de ineenstorting van twee instellingen die de beste garanties zijn van onze nationale veiligheden: de NAVO en de Europese Unie.”

Kwaśnieski zei dat als de hybride oorlog zich verplaatst naar de Baltische Staten – omdat zij het meeste risico lopen – en de Russische minderheden in deze landen beslissen om zich bij Rusland aan te sluiten, als NAVO lid landen, kunnen hun reacties een ”crisis niet gezien sinds de Tweede Wereldoorlog” veroorzaken.

”Als deze landen moeten reageren, zou dat leiden tot een internationaal conflict,” zei de voormalige president, ”terwijl als ze niet reageren, ze verloochend zouden worden, wat betekent dat een dergelijke instelling [NAVO] niet bestond.”

Vanuit het oogpunt van de Poolse nationale veiligheid is dit een belangrijke kwestie, zei Kwaśniewski, toevoegend dat Poetin een brug heeft gebouwd in de EU via een partnerschap met de Hongaarse Minister president Viktor Orbán.

Kwaśniewski legde uit dat Orbán is een zeer gevaarlijke herinnering is dat het westen er voor heeft te zorgen, haar eenheid te bewaren.

Daarom, tijdens Orbán donderdag bezoek in Warschau, ”Moeten Poolse politici hem vertellen dat als hij de eenheid van het westen breekt, dan hij een vijfde kolom is en kan leiden tot het volledig nieuwe tijdperk [voor de Unie].

Bron: TVN24 BiŚ

The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl