De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Zoektocht naar vermiste zeelieden geschorst

Een poging de potentiële overlevenden van een gekapseisd vrachtschip te vinden, dat bemand werd door zeven Polen en een Filipijn, eindigde op zondagnacht in de Pentland Firth Schotlands noordelijke kust.

vrachtschip

Kijkend over het water bij rustig weer van de Pentland Firth naar het eiland Hoy in Orkney – foto Roger McLassus.

De gekapseisde cementvervoerder Cemfjord werd op zaterdagmiddag door een passerende veerboot passeren voor het eerst gespot, maar een tweedaagse zoekopdracht heeft geen teken van leven opgeleverd.

”De reddingsboten voltooide hun zoekgebieden eerder deze middag en keerde terug naar de wal,” bevestigde een verklaring uitgebracht door het Maritieme en Kustwacht Agentschap (MCA) op zondag.

”De helikopter, kustwacht reddingsteams, vaste vleugel vliegtuigen en de HMS Somerset zette hun zoektocht voort, maar bij het laatste licht vanavond was nog niets gevonden.”

”De kustwacht zal berichten blijven uitzenden tot alle varende vragend of ze geïnformeerd zijn over enige informatie of waarnemingen die gerelateerd kunnen worden aan het vrachtschip.”

Op dit moment is het onduidelijk wat de oorzaak omslaan en het zinken van het schip was.

Er werd door het vaartuig ook geen noodsignaal verstuurd.

”De Marine Ongeval Onderzoek afdeling is geïnformeerd en is ongeveer zover om aan het onderzoek te beginnen,” merkte de MCA op.

Ondertussen, heeft Schotland’s landelijke zaken secretaris Richard Lochhead eerbetoon geuit aan de reddingswerkers en medeleven betoond met de families van de slachtoffers.

”Onze gedachten zijn met de families van de vermiste bemanning in deze moeilijke tijd” zei hij.

Het vrachtschip vervoerde 2.000 ton cement van Aalborg, Denemarken, naar Runcorn in Cheshire, Engeland.

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl