De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Scouts starten fiets estafette naar Japan

Verscheidene leden van de Poolse Scouting Associatie (ZHP) zijn een fiets estafette naar Japan begonnen in de lvoorbereiding van de 23 World Scout Jamboree in Yamaguchi.

De fietsers vertrokken van het ZHP hoofdkwartier in Warschau, vóór een snelle stop bij de Japanse ambassade.

De estafette, die meer dan 12.000 kilometers beslaat en over Turkije, Centraal-Azië en China gaat, is opgedeeld in negen fasen.

Deelnemers hebben de uitdaging aangenomen als onderdeel van een breder initiatief met de naam ‘wordt de vonk,’ het doel daarvan is om Polen zo goed mogelijk te promoten alsmede de plannen voor ZHP voor het hosten van de 25e World Scout Jamboree in 2023.

Maar liefst 30.000 scouts van over de hele wereld worden verwacht om neer te strijken op Yamuguchi voor de 23 World Scout Jamboree, die in eind juli begint.

Polen’s scouts zijn momenteel verdeeld in twee organisaties, ZHP en ZHR. De laatste splitste van de eerste tijdens de 1989 instorting van het communisme, bewerend dat ZHR eerlijker zou zijn tot vooroorlogse idealen.

Poolse scouts hebben ook gewerkt in het Verenigd Koninkrijk sinds de nasleep van de Tweede Wereldoorlog, toen duizenden Polen zich in Groot-Brittannië vestigde. Een van de voormalige scoutingleiders was Ryszard Kaczorowski (overleden 2010 in Smolensk), die de laatste president van de regering in ballingschap in Londen was.

Bron: PAP

The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl