De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Brits parlementslid overleed na wodka diner in Polen

Een VK lijkschouwing heeft bepaald dat parlementslid Jim Dobbin leed aan ”dood door tegenslag” als gevolg van het nuttigen van grote hoeveelheden wodka tijdens een diner in Polen.

Dobbin

Westminster Palace – foto Jedyooo

Het 73 jarige parlementslid had een evenement bijgewoond van de Raad van Europa in Słupsk, in het noorden van Polen, in September 2014, toen het incident voorviel.

De stad werd bekroond met een prijs voor de ”bevordering van het Europese ideaal,” en op de avond van 6 September, woonde Dobbin een feestelijk diner bij met Britse, Poolse en andere Europese hoogwaardigheidsbekleders.

Volgens Dobbin’s vrouw, dronk het parlementslid een glas wodka bij elke gang, evenals verschillende andere diners, na zogenaamd te worden aangemoedigd door de hosts.

Een post mortem ontdekte later dat mijnheer Dobbin bijna vijf keer meer had gedronken dan het Verenigd Koninkrijk limiet om te mogen rijden.

Later die avond, terug bij zijn hotel, klaagde het parlementslid dat hij zich onwel voelde, maar hij probeerde ”weg te slapen.”

Toen zijn toestand verslechterde, werd hij naar een lokaal ziekenhuis gebracht, waar hij in de vroege uren van 7 september stierf.

Naast het hoge alcoholgehalte, werd voedsel in zijn longen gevonden, die zijn ademhaling belemmerde.

”Hij had de perfecte dag,” zei mevrouw Dobbin.

”Hij stopte nooit – hij was altijd bezig en nadat hij was overleden, kreeg ik 940 kaarten van medeleven van over de hele wereld.”

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl