De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Uitspraak in rituele slacht zaak uitgesteld

Polen’s Constitutionele Hof heeft een uitspraak over de rechtmatigheid van dierlijk slachten volgens Joodse en islamitische culturen uitgesteld tot 10 december.

Tijdens de rechtszitting zei Polen’s opperrabbijn Michael Schudrich dat het rituele slachten Joden eeuwenlang heeft toegestaan koosjer vlees te verkrijgen.

“Dit is noodzakelijk voor de leden van dat geloof om te voldoen aan de voeding regels, zoals voorgeschreven door het Judaïsme,” zei Schudrich, toevoegend dat de slagersmes dat tijdens het slachten gebruikt wordt scherp genoeg moet zijn om een dier met een enkele uithaal naar de keel te doden.

“Dit is een humane manier,” zei Schudrich.

Ondertussen, tijdens een persconferentie op woensdagavond, zei plaatsvervangend procureur-generaal Robert Hernand dat hij zelf twijfels had over de structuur van de wet.

“We zijn bezig met een aantal zeer belangrijke kwesties van de Poolse geschiedenis,” onderstreepte hij.

Het beroep werd ingediend door de Unie van Joodse religieuze gemeenschappen die beweren dat een verbod op deze praktijken een inbreuk zou maken op hun grondwettelijke recht hun religie in praktijk te brengen en het recht van minderheden om hun tradities te cultiveren.

Volgens het Pools recht, moeten dieren voorafgaand aan het slachten verdoofd worden.

Echter, wanneer het slachten van dieren geschied om halal vlees te verkrijgen, volgen moslims traditioneel de rite van het doden van de dieren met een enkele snit naar de keel, zoner voorafgaande verdoving. Hetzelfde proces wordt toegepast door Joden teneinde koosjer vlees te creëren.

In 2012, diende Polen’s procureur-generaal Andrzej Seremet, een klacht in bij het tribunaal over de vraag of ‘ritueel doden’ om Halal en Koosjer vlees te produceren tegen de Poolse grondwet was, dat het slachten van dieren zonder voorafgaande verdoving verbiedt

Bron: PAP

The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl