De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Poolse Parlement geeft groen licht aan EU-Moldavië overeenkomst

Polen’s Sejm lagere parlementaire huis heeft unaniem voor de EU associatieovereenkomst met Moldavië gestemd.

Maar liefst 420 uit 460 leden van het Parlement stemde voor de overeenkomst, met geen onthoudingen en geen stemmen tegen de ontwerpresolutie.

Tijdens een persconferentie voor de zitting van het Parlement, vrijdag, zei parlementsvoorzitter Radosław Sikorski dat afgelopen zondag de verkiezingen in Moldavië werden gewonnen door pro-Europese partijen.

“We wensen Moldavië succes in het dichter naar de Europese Unie toekomen,” onderstreepte Sikorski.

Onderminister van buitenlandse zaken Tomasz Orlowski zei tijdens een hoorzitting van de parlementaire Commissie dat Moldavië met succes hervormingen had doorgevoerd en een extra signaal van de EU nodig heeft dat “de toekomst de keuze is van een Europees pad”.

Moldavië ondertekend de overeenkomst met de EU op 27 juni van dit jaar, de weg vrijmakend voor meer politieke en economische integratie tussen het Oost-Europees land en het blok van 28 naties.

Chisinau ratificeerde de deal aan het begin van juli, die voor tijdelijke vrijhandelsovereenkomst (DCFTA) toegestaat vanaf 1 september, hoewel alle EU-lidstaten nog steeds associatieovereenkomst goed moeten keuren.

Bron: PAP

The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl