De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Poolse ISAF missie pakt in, in Afghanistan

Polen voltooid de NAVO geleide ISAF missie in Afghanistan, officieel op donderdag, na een aanwezigheid in het land van dertien jaar.

Poolse soldaten op de basis in Bagram droegen hun taken over aan hun collega’s die voorbereidingen treffen voorafgaanda aan een kleinere NAVO geleide missie, genaamd Vastberaden Steun, die ruim 12.000 manschappen zal tellen met inbegrip van 150 Polen.

Tijdens het sluitingsceremonie bracht de bevelhebber van de Poolse missie kolonel Adam Slodczyk de activiteiten in de afgelopen zes maanden nog eens onder de aandacht, markerend het terug naar Polen verschepen van 1,5 duizend ton aan apparatuur.

“Apparatuur die niet de moeite waard was [terug naar Polen] vervoerd te worden werd verwerkt op de Bagram basis, met inbegrip van meer dan 20 voertuigen en meer dan 360 ton aan afval,” zei Slodczyk, toevoegend dat Poolse troepen “items gedoneerd hadden met een waard van bijna 300.000 zloty (80.000 euro) aan Afghaanse humanitaire hulporganisaties”.

Ongeveer 28.000 m/v personeel, zowel civiel als militair, zijn in de afgelopen 13 jaar via de Poolse Bagram basis gepasseerd. Op het hoogtepunt bracht de basis ongeveer 2.600 mensen onder.

Het Poolse contingent was in Afghanistan als deel van de NAVO geleide ISAF-missie. Tijdens hun aanwezigheid daar vochten de Polen tegen de Taliban, hielpen met het herbouwen van de Ghazni provincie waar Bagram gevestigd werd, en trainde ongeveer 11.000 Afghaanse soldaten en politieagenten. Ongeveer 130 ton aan humanitaire hulp werd ook vanuit het kamp verdeeld.

In de loop van de Poolse aanwezigheid in Afghanistan stierven 45 soldaten terwijl 361 gewond raakten. In materieel opzicht, worden de totale kosten van de Poolse missie in Afghanistan geschat op ongeveer 6 miljard zloty (circa 1,5 miljard euro).

Galerij Vertrek foto’s van Warrant Officer I Class Waldemar Młynarczyk, Combat Camera DOSZ RP

Bron: IAR

The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl