De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

‘Kerstmis missie’ voor Poolse troepen in het buitenland

Ongeveer 500 Poolse soldaten op internationale missies zullen Kerstmis dit jaar niet thuis met hun families doorbrengen.

foto Piotr Brichacek

foto Piotr Brichacek

Poolse leger personeel gestationeerd in Afghanistan, Kosovo, Bosnië, evenals de Centraal-Afrikaanse Republiek wachten gretig op pakketten van hun dierbaren thuis.

Woordvoerder van de internationale missies van het leger, luitenant-kolonel Piotr Walatek vertelde het PAP nieuwsagentschap dat alle inspanningen zijn geleverd om Kerstmis een klein beetje bij de Poolse troepen die in het buitenland zijn te brengen.

Een speciale kerst buffet wordt voorbereidt voor het 140 man sterke Poolse contingent in de Bagram en Gamberi bases in Afghanistan, met 1.2 ton Poolse lekkernijen, waaronder hammen, kabanos worst, pierogi en haring die speciaal ingevlogen zijn voor de gelegenheid.

In Kosovo, hebben ongeveer 240 Poolse manschappen meer dan 600kg Kerstmis verrassingen ontvangen, met inbegrip van een verscheidenheid aan worst – jagers-, witte- en Silezië- – evenals kabanos worst en vis.

Voor de 40 Poolse soldaten die op dit moment in Bosnië zijn, verzorgt het lokale cateringbedrijf de heerlijkheden Kerst delicatessen en er is geen voedsel uit Polen gestuurd.

Ongeveer 50 Poolse mannen en vrouwen van het Poolse leger in de Centraal-Afrikaanse Republiek zullen feest vieren met 400kg Poolse delicatessen speciaal voor de Kerst verzonden, met inbegrip van snoep, vleeswaren, bigos, stoofpot en barszcz rode biet soep.

Het was ook toegestaan pakketten aan de troepen te verzenden door hun familie met een maximaal gewicht tot 3 kg per stuk, meestal met kerstversiering, de oplatek wafer, evenals gedroogde vruchten en noten, chocolade en andere zoetigheden.

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl