De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Brand vertraagt opening nieuwe Warschau metro lijn

Warschau burgemeester Hanna Gronkiewicz-Waltz kondigde op vrijdag aan dat de nieuwe tweede metro lijn van Warschau als gevolg van een recente brand in een van de stations niet op 14 december zal openen.

Metro

Perron station C9 Rondo Daszyńskiego tijdens open dag voor de pers – auteur Muri

Op dinsdag brak een brand uit in het nog ongeopende Rondo Daszynskiego station in het westerse Wola district van de hoofdstad. Er wordt gedacht dat verkeerd opgeslagen batterijen verantwoordelijk zijn voor de vuurzee.

Sprekend met de pers vrijdag, zei Gronkiewicz-Waltz-die eerder had gezegd dat Varsovians op tijd zouden kunnen reizen met de tweede lijn van Warschau en zeker voor Kerstmis – dat ze zou vergadering met brandinspecteurs om ervoor te zorgen dat andere stations niet beïnvloed werden door de batterijen.

De nieuwe tweede metro lijn van Warschau – die zeven stations verbindt langs een 6km Oost-west lijn – werd gepland om in oktober 2013 te openen, maar werd gehinderd door het onderwater lopen van een tunnel in de buurt van de Vistula, evenals een aardverschuiving in het centrum van Warschau.

Meerdere foto’s van Rondo Daszyńskiego. Met dank aan wikimedia

Bron: IAR/TVP Info

The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl