De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Verdere arrestaties vanwege vermoorde journalist

Nog eens twee mannen werden gearresteerd in verband met de moord op Poolse journalist Jarosław Zietara, die op weg naar zijn werk in september 1992 verdween.

Volgens Kraków’s aanklager’s cassatiebureau, die het onderzoek leidt, vonden de arrestaties plaats in Warschau en Poznań.

Echter, heeft het bureau de aard van de aanklachten tegen de mannen nog niet verduidelijkt.

Eerder deze maand, werd voormalig senator Aleksander G. (volledige naam ingehouden onder Poolse Privacywetten) gearresteerd op verdenking van het aanzetten tot moord.

De voormalige senator, die van 1993 tot 1997 in overheidsdienst was, diende onlangs een 8 jarige gevangenisstraf uit voor belastingontduiking, maar hij ontkent de hand te hebben gehad in de moord op de journalist.

Jarosław Zietara was een onderzoeksjournalist uit Poznań, die schreef over economische schandalen.

Hij had gewerkt voor de krant Gazeta Wyborcza, het Wprost weekblad en vervolgens voor Gazeta Poznańska, voor wie hij aan het schrijven was op het moment van zijn verdwijning

Hij verdween op weg naar zijn werk op 1 september 1992. Zijn lichaam werd nooit gevonden, maar in 1998, concludeerde Poznan’s officieren van Justitie dat de journalist ontvoerd en vermoord was.

Bron: IAR/PAP

The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl