De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Pools sprekende verpleegsters om kosten ziekenhuizen te drukken?

Ziekenhuizen in het Verenigd Koninkrijk zijn van plan om meer verpleegkundigen uit Polen in dienst te nemen, in een poging om de kosten tot maximaal 57.000 pond per jaar te drukken op de vertaaldiensten.

Lincolnshire

Poolse verpleegkundigen in de opleiding – auteur Malgorzata Dudzik / CC

Door Pools sprekend personeel op het rooster te hebben, kunnen dergelijke klinieken het betalen van ongeveer 37 pond per uur aan vertalers vermijden.

Een van de meest uitgesproken voorstanders van het idee is de Verenigd Lincolnshire ziekenhuizen Trust, in Boston, Lincolnshire, in het oosten van Engeland.

Het gebied is de thuisbasis van “het grotere deel van Oost-Europese ingezetenen dan elders in Groot-Brittannië” zegt de krant. In feite uit recente volkstelling cijfers blijkt dat maar liefst één op de tien van de 64.000 inwoners van de stad uit Europese Unie leden in de CEE regio zoals Polen en Letland is.

“We hebben een grote Oost-Europese Gemeenschap en de gezondheidsbehoeften van die bevolking zal groeien naarmate ze ouder worden in het Verenigd Koninkrijk,” vertelde Garry Marsh, plaatsvervangend hoofdverpleegkundige van de United Lincolnshire ziekenhuizen Trust, de VK Mail op zondag.

Het is niet alleen de bejaarden die medische hulp nodig hebben. Veel jonge moeders bevallen in VK ziekenhuizen.

Momenteel zijn er net onder de 2.500 verpleegkundigen uit Polen die in de Groot-Brittannië werken, maar honderden meer zijn er nodig. Werving stations hebben al plaatsgevonden in de Poolse stad Kraków, evenals andere steden.

Bron: The News.pl (english version)_

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2021 All Rights Reserved Polennieuws.nl