De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Polen verboden Pools te spreken in Schotse Lidl

Pools personeel is het verboden hun eigen taal te spreken bij een filiaal van de Lidl supermarkt in Kirkcaldly, Oost Schotland.

Leden van de Poolse gemeenschap in de stad Fife zijn handtekeningen aan het verzamelen in protest tegen het verbod, argumenterend dat het in hun moedertaal met de verkoopster kunnen praten in het voordeel van Lidl is.

“Ik probeerde aan de manager uit te leggen dat veel klanten die geen correct Engels spreken naar onze winkel komen, omdat ze weten dat er een Poolse service is bij de kassa, bakkerij en werkvloer alswel,” vertelde eén Lidl medewerker The Scotsman.

“Het is erg triest om gedwongen te worden Engels te spreken met mensen die het niet begrijpen en zich verward voelen omdat ze verwachten dat ze in het Pools bediend worden.”

Echter, een woordvoerder voor Lidl heeft geantwoord dat “het Lidl VK bedrijfsbeleid is dat personeel ten allen tijden Engels tegen de klanten spreken, ongeacht hun nationaliteit.”

Een enquête door Oxford Universiteit’s Migratie Observatorium toont dat van 2001 tot en met 2011, Schotland’s Pools geboren gemeenschap groeide van 2505 tot 55.231, waardoor Polen de grootste minderheid van het land zijn. De belangrijkste katalysator voor de stijging van de aantallen was Polen’s toetreding tot de EU in 2004.

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl