Nederlandstalige Polen website brengt u het nieuws uit Polen

Oost Polen krijgt leger versterkingen

Polen’s minister van defensie Tomasz Siemoniak heeft aangekondigd dat leger garnizoenen gestationeerd in het oosten van Polen versterkt, in geïnvesteerd en beter uitgerust zal worden.

Siemoniak maakte de aankondiging tijdens de vergadering van bevelhebbers in Chełm, oost Polen, op donderdag.

De verklaring vloeit voort uit een soortgelijke verklaring die Siemoniak maakte aan het einde van oktober, toen hij zei dat Polen haar militaire aanwezigheid in het oosten van het land zal consolideren, maar dat het programma “verspreid over vele jaren” zal worden uitgevoerd.

“Het is gewoon zo dat de meeste van onze bases met ongeveer 80 procent van het leger, in het westen van het land gebaseerd zijn,” zei Siemoniak, verklarend dat “we dat evenwicht naar het Oosten moeten verhuizen”.

Echter, Siemoniak onthulde geen verdere details, en suggereerde alleen dat “Wij willen [investeringen] baseren op reeds bestaande infrastructuur, upgraden, apparatuur verplaatsen en het leger daar ontwikkelen”.

“Het is nog te vroeg om de details te noemen,” voegde hij toe, zeggend dat de plannen deel uitmaken van een nieuw veiligheidspakket dat door Minister president Ewa Kopacz openbaar zal worden gemaakt.

“Dit is een zware beslissing waarbij investeringen ten belope van miljoenen en tientallen miljoenen in uitgaven betrokken zullen zijn,” zei Siemoniak, onderstrepend het lange termijn karakter van het programma.

“Het Oosten heeft investeringen nodig,” benadrukte de Poolse minister van defensie.

Bron: PAP

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2024 All Rights Reserved Polennieuws.nl