De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Verlamde man loopt weer na baanbrekende behandeling in Polen

Een Pool die vanaf de borst naar beneden verlamd was, is genezen bij een Universiteit kliniek in Wrocław, zuidwest Polen, in wat wordt begroet als een mijlpaal operatie.

Darek Fidyka dacht dat hij nooit meer zou lopen na in 2010 met een mes te zijn gestoken, maar hij is nu aan de beterende hand dankzij Dr Paweł Tabakow, consultant neurochirurg aan de Universiteit van Wroclaw.

Dr Tabakow transplanteerde cellen van Fidyka’s neus in de 38-jarige zijn gebroken wervelkolom als onderdeel van de baanbrekende behandeling.

De patiënt had al vier jaar geen gevoel in de meeste delen van zijn lichaam.

“Wanneer het weer begint terug te komen voel je je of je leven helemaal opnieuw begint, alsof u wedergeboren wordt,” vertelde Fidyka het BBC-programma Panorama.

Dr Tabakow werd bijgestaan in zijn onderzoek door Professor Geoffrey Raisman, voorzitter van de neurale regeneratie op het University College London’s Instituut voor neurologie.

“Wat we hebben gedaan is het vestigen van een begin, zenuw vezels kunnen opnieuw groeien en in functie herstellen, mits dat we hen een brug geven,” zei Raisman.

“Voor mij, is dit indrukwekkender dan een man die op de maan loopt. Ik geloof dat dit het moment is wanneer verlamming ongedaan gemaakt kan worden.”

Tabakow weerspiegeld dat het “verbazingwekkend is om te zien hoe het ruggenmerg regenereert, iets dat onmogelijk werd geacht voor vele jaren, wordt nu een werkelijkheid.”

Fidyka is momenteel aan het aansterken op het Akron Neuro-revalidatie centrum in Wrocław.

Bron: The News.pl (English version)

Thank you for visiting our portal, have a nice day, be happy and a lot of Sun in your Live

Copyright © 2004 - 2020 All Rights Reserved Polennieuws.nl