De grootste Nederlandstalige Polen website brengt u het dagelijkse nieuws uit Polen

Test extracties van leisteen gas gepland

De Poolse minister van milieu heet onthuld dat test extracties van leisteen gas in de komende maanden in de pijpleiding zijn.

 

Leisteen gas

Bpprtoren naar Leisteen gas – Auteur Ruhrfisch

“Wij hebben informatie dat sommige investeerders de proeven dit jaar willen uitvoeren,” zei Maciej Grabowski.

“Het zal de eerste dergelijke onderneming in Polen zijn,” voegde hij eraan toe.

“We weten dat er leisteen gas is, maar de belangrijkste vraag is of de mijnbouwtechnologie en de daarmee samenhangende kosten de exploitatie van bronnen op een industrieel niveau rechtvaardigen,” concludeerde hij.

Amerika’s Energie Informatie Beheer (EIA) schatte dat Polen de grootste leisteen deposito’s in Europa (5 biljoen kubieke meter) kan hebben, maar meer recente schattingen van het Poolse Staat Geologische Instituut waren lager en kwamen op 345.7 miljard kubieke meter.

Gebrek aan duidelijkheid in wetten inzake het zoeken naar en de winning van leisteen gas, zorgde dat sommige internationale beleggers, met inbegrip van Marathon Oil en Exxon Mobil, zich uit hun leisteen gas programma’s terugtrokken in Polen.

Echter, eerder dit jaar pleitte de regering voor zes jaar belastingvoordelen voor bedrijven die betrokken zijn bij het programma, en keurde de ontwerp-wetgeving over deze kwestie in april goed.

Polen is momenteel betrokken bij een breed bod om haar energieportefeuille uit te breiden. Naast leisteen en vloeibaar aardgas (LNG) programma’s, heeft de regering ook plannen voor het eerste deel van een kerncentrale binnen een decennium gebouwd en draaiende moet zijn.

Bron: The News.pl (English version)

All photos and texts on this website are copyrighted.
Unauthorized use without permission of the Author or Administrator, will be punished by international law
Copyright © 2004 - 2018 All Rights Reserved Polenforum.nl